Roy Zijnen is geboren in 1962. Hij is gehuwd met Marjon en heeft inmiddels een volwassen zoon en dochter.
Roy is een levenskunstenaar bij wie vrijheid en ambacht hand in hand gaan.
De vader van Roy was binnenhuisarchitect en decorbouwer en had een paar ateliers op de St. Willibrordstraat in Amsterdam. De eigenschappen die Roy van zijn vader heeft meegekregen zijn zijn passie voor zijn vak, zijn perfectionisme en vakmanschap en zijn liefde voor wonen en werken op het water.
Al op zijn 23ste betrok Roy Zijnen de “Wilhelmina”. Een woonark in Amsterdam, waar - toen hij er introk -maar één elektra groep was aangelegd. "Het kwam regelmatig voor in die begintijd dat mijn buren zonder stroom kwamen te zitten omdat op mijn boot de stop doorsloeg", vertelt Roy lachend. In de eerste vijf jaar, tot en met zijn 28ste en met inmiddels de geboorte van hun dochter, was er geen stromend water, om van warm water nog maar niet te spreken. En er werd gestookt op hout.
In deze omstandigheden hebben Roy en Marjon hun gezin gesticht. Op De Wilhelmina, op een prachtige plek direct naast Artis, midden in de binnenstad van Amsterdam hebben Roy en Marjon, inmiddels een aantal jaren verder, hun paleisje gemaakt en hun plek veroverd.
Eigenlijk is Roy een kunstenaar. "Een levenskunstenaar" verbetert hij. Naast zijn woonschip heeft Roy een unieke stadstuin ingericht. Op wat ooit een braakliggend land was waar hoogbouw had moeten komen maar wat is tegengehouden door de buurtbewoners, is Roy jaren geleden begonnen met de aanleg en inrichting ervan. Inmiddels staat het vol met kunstobjecten, voor een deel gemaakt door Roy zelf. Een Africaanse kunstenaar die verantwoordelijk is voor een ander deel van de kunstwerken, heeft de tuin omgedoopt tot "het Zootje", met een knipoog naar Artis, dat er tegenaan ligt. De tuin, bij menig Amsterdammer bekend, is open voor publiek en Roy nodigt u dan ook uit om eens een wandeling langs de kunstwerken te maken.
Roy houdt van de natuur. Dit komt op allerlei manieren terug in zijn werk en in zijn kunst, maar daar heeft hij het niet bij gelaten: "Met het opkomend wormtoerisme hier in de buurt leek het me goed om voor een onderkomen te zorgen". En zo ontstond het hotel voor tijgerwormen, waar hij dagelijks een hoop gasten in onderbrengt.
Ga naar: Home | Diensten | De Amma | Portfolio | Contact